شغل آشپزی در کانادا، بازار کار نسبتاً خوبی دارد مخصوصاً اگر تجربه و مهارت شغلی داشته باشید میتوانید با ورود به این شغل در کانادا به درآمد خوبی برسید. کانادا به دلیل رشد صنعت گردشگری و افزایش تقاضا برای غذاهای بین المللی، همواره به آشپزهای ماهر نیاز دارد از طرفی، با کمبود نیروی کار در بسیاری از رستورانها، هتلها و فودکورتها مواجه است. از این رو، فرصتهای شغلی مختلفی را برای آشپزها و سرآشپزها دارد و فرصت مناسبی برای علاقمندان مهاجرت به کانادا می باشد. در ادامه این مطلب راجع به شغل آشپزی در کانادا و بازار کاری که دارد، بیشتر صحبت خواهیم کرد لطفاً با ما همراه باشید.
بازار کار قوی و رو به رشد آشپزی در کانادا
آشپزی یکی از شغلهای با بازار کار قوی و رو به رشد در کانادا محسوب میشود چرا که:
کمبود نیروی کار و نیاز بالای صنعت غذا
این کشور با کمبود آشپزهای ماهر مواجه است و بسیاری از رستورانها با مشکل جذب نیروی کار مواجه هستند. صنعت رستوران داری در کانادا یکی از صنایع با بیشترین فرصتهای شغلی است و حتی در بعضی از استانها، آشپزی در لیست مشاغل مورد نیاز قرار دارد. این کمبود نیروی کار، باعث افزایش فرصت شغلی و بهتر شدن شرایط برای مهاجران میشود.
فرصتهای مهاجرتی متنوع برای آشپزها
برای ورود به شغل آشپزی در کشور کانادا میتوان از طریق برنامههای مهاجرتی مختلفی اقدام کرد یعنی فرصتهای مهاجرتی متنوعی برای آشپزها فراهم است مثل برنامه اکسپرس اینتری، برنامههای استانی و… این تنوع در مسیرهای مهاجرتی، شرایط مهاجرت به کانادا را برای شما آسانتر میکند.
درآمد مناسب و امکان پیشرفت در شغل
آشپزها در کانادا، درآمد مناسبی دارند و امکان پیشرفت شغلی نیز برای آنها مهیاست. میانگین درآمد آنها در کانادا از 35 تا 60 هزار دلار در سال متغیر است و بسته به تجربه و موقعیت جغرافیایی، میتواند بیشتر هم باشد به طوری که آشپزهای حرفه ای حتی تا سالی 80 هزار دلار یا بیشتر هم درآمد دارند.
تنوع فرهنگی و تقاضای بالا برای غذاهای بینالمللی
با توجه به اینکه کانادا یک کشور مهاجرپذیر است، تنوع فرهنگی را در این کشور مشاهده میکنیم و تقاضای زیادی برای غذاهای بین المللی وجود دارد. رستوران های ایرانی و خاورمیانهای در بسیاری از شهرهای کانادا مثل تورنتو، ونکوور، مونترال و… محبوبیت دارند و این افزایش تقاضا باعث میشود که کارفرمایان به دنبال آشپزهای ماهر ایرانی و خاورمیانه ای باشند. پس اگر در زمینه غذاهای ایرانی و خاورمیانهای تخصص داشته باشید، شانس بیشتری برای استخدام و حتی راهاندازی رستوران خود خواهید داشت.
هزینه زندگی متناسب با درآمد در بعضی استانها
مزیتی که ورود به شغل آشپزی در کانادا دارد، مناسب بودن هزینه زندگی و متناسب بودن آن با درآمد است. البته زندگی در شهرهایی مانند ونکوور و تورنتو، هزینه بالایی دارد اما میتوانید با زندگی در استانهایی مانند ساسکاچوان، آلبرتا و مانیتوبا هزینههای پایینتری داشته باشید.
مشاغل مرتبط با آشپزی در کانادا
شغل آشپزی در کانادا به عنوان شغلی چند جانبه، فرصت برای پیشرفت را فراهم میکند و شما میتوانید با ورود به این شغل در مشاغل دیگر هم پیشرفت کنید. بعضی از مشاغل مرتبط با آشپزی، عبارتند از:
سرآشپز
سرآشپز، تجربه و مهارت بالایی در آشپزی دارد و وظیفه او، برنامه ریزی، نظارت و اجرای فعالیتهای آشپزخانه است. برای سرآشپز شدن در کانادا نیاز به حداقل 5 سال سابقه کار میباشد و حقوق متوسطی که دارد، 50 هزار دلار است.
سوپروایزر آشپزخانه
سوپروایزر آشپزخانه، کسی است که مسئولیت هماهنگی و نظارت بر فعالیتهای روزانه آشپزخانه را بر عهده دارد همچنین برنامه هفتگی و شیفت بندی کارکنان آشپزخانه را هم تعیین میکند، سفارشات و تحویل مواد غذایی را پیگیری و موجودی و انبار آشپزخانه را چک میکند و گزارشات عملکرد و هزینههای آشپزخانه را تهیه مینماید. برای ورود به شغل سوپروایزر آشپزخانه باید حداقل 3 سال تجربه کاری داشته باشید و حقوق متوسط سالانه او نیز حدود 40 هزار دلار است.
صاحب رستوران
با ورود به شغل آشپزی در کانادا میتوان تا درجه صاحب رستوران هم پیشرفت کرد و درآمد او نیز متغیر و تا 100 هزار دلار در سال یا بیشتر هم میتواند باشد. صاحب رستوران، مسئولیت مدیریت و اداره یک رستوران را بر عهده دارد و کارهایی مثل بازاریابی و تبلیغات رستوران، رسیدگی به امور مالیات و حسابداری رستوران، استخدام کارکنان و… را انجام میدهد.
آشپز
آشپز کسی است که گواهینامهای مرتبط با آشپزی دارد و معمولاً هم حقوق پایینتری به نسبت سرآشپز دریافت میکند. مسئولیت اصلی پخت و پز غذا با آشپز است و با سایر اعضای تیم آشپزخانه هم بیشترین تعامل را دارد.
کمک آشپز
یک درجه پایینتر از شغل آشپزی، کمک آشپز است که به عنوان دستیار فعالیت میکند. کمک آشپز هم باید مدارک در سطح ابتدایی در زمینه آشپزی داشته باشد و کارهایی که انجام میدهد شامل کارهای ساده و روتین همچون خرد کردن، پوست کندن، شستشو و مرتب کردن مواد غذایی میباشد. حقوق کمک آشپز معمولاً کمتر از آشپز است.
روشهای مهاجرت آشپزها به کانادا
برای ورود به شغل آشپزی در کانادا، برنامههای مهاجرتی مختلفی پیش روی شما هستند و باید با توجه به شرایطی که دارید، یکی از این برنامهها را انتخاب کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.
مهاجرت آشپزان به کانادا از طریق سیستم اکسپرس اینتری (Express Entry System)
سیستم اکسپرس اینتری، یکی از برنامههای مهاجرت به کاناداست و شما میتوانید درخواست خود را به عنوان یک کارگر ماهر ارائه دهید. برای ورود به کانادا به واسطه این برنامه، ابتدا لازم است وارد سایت مربوطه شده و یک پروفایل آنلاین ایجاد کنید سپس درباره سوابق شغلی، سن، تحصیلات، سطح تسلط به زبان انگلیسی و… توضیحات لازم را ارائه کنید. سیستم بر اساس اطلاعات شما، رتبه بندی را انجام داده و یک امتیاز مشخصی دریافت میکنید. سپس کسانی که امتیاز بالاتر از حدنصاب داشته باشند، دعوت نامه دریافت خواهند کرد و با این دعوت نامه میتوانند اقدامات بعدی را انجام دهند.
مهاجرت آشپز به کانادا از طریق برنامههای استانی (Provincial Nomination Program)
یک روش دیگر برای ورود به شغل آشپزی در کانادا، از طریق برنامههای استانی میباشد. این برنامه مختص به درخواست مهاجران به عنوان کارگر ماهر و نیمه ماهر است و هر استان هم دارای شرایط و ضوابط ویژه خود برای پذیرش از مهاجران است. به طور مثال، برای ورود به آلبرتا باید حداقل یک سال تجربه کاری مرتبط داشته باشید و حداقل نمره 4 در آزمون CLB هم نیاز است.
مدارک لازم برای مهاجرت آشپزها به کانادا
شما به عنوان آشپز برای مهاجرت به کانادا باید مجموعه ای از مدارک را طبق برنامه مهاجرتی مدنظرتان ارائه کنید. یکسری مدارک کلی که برای همه برنامههای مهاجرتی نیاز هستند، عبارتند از:
- گذرنامه
- گواهینامه تحصیلات
- گواهینامه مهارتهای حرفه ای
- گواهینامه تطابق شغل
- مدرک زبان بعضی از آزمونهای رسمی مورد تایید مانند IELTS، CELPIP، TEF و TCF با حداقل نمره تعیین شده
- و…
مشاوره مهاجرت به کانادا برای آشپزها
همانطور که در این مطلب بررسی کردیم، شغل آشپزی در کانادا دارای بازار کار مناسبی است و تقاضای زیادی برای این شغل وجود دارد. شما هم اگر میخواهید به عنوان آشپز به کانادا مهاجرت کنید، میتوانید از طریق برنامههای مختلفی که فراهم شده است، اقدامات لازم را انجام دهید. پیشنهاد میشود از همان ابتدا که تصمیم به مهاجرت دارید، حتماً از حضور یک مشاور در کنار خود بهرهمند شوید تا در مراحل ارسال مدارک، ثبت درخواست آنلاین، اقدام به دریافت ویزا و… با مشکل مواجه نشوید. در این زمینه، مشاوران مجرب چاوش مهاجر میتوانند همراه شما باشند. پیشنهاد میشود با مشاوران تماس بگیرید و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
بدون دیدگاه