تحصیل رایگان در آمریکا

پیش از هر چیز لازم به توضیح است که امکان تحصیل رایگان در آمریکا برای دانشجویان ایرانی و در کل بین المللی امکان پذیر نیست، چرا که دوره تحصیلات دانشگاهی تقریباً در تمامی مراکز آموزشی این کشور حتی برای خود شهروندان آمریکایی نیز رایگان نمی باشد! اما نا امید نشوید، راه های زیادی برای کم شدن هزینه تحصیل شما در دانشگاه های آمریکا وجود دارد.

داشتن شغل پاره وقت دانشجویی یکی از این روش هاست و از بین انواع مشاغل دانشجویی، شغل هایی که داخل دانشگاه هستند، گزینه های بهتری هستند، چرا که این نوع فعالیت ها نه تنها امنیت شغلی بیشتری دارد، بلکه احتمالاً در پی آن برخی از خدمات دانشگاه برای دانشجو رایگان ارائه می شود.

در ادامه این مطلب به معرفی برترین روش هایی که به کمک آن ها بتوانید بدون پرداخت هزینه و یا با هزینه حداقلی در آمریکا تحصیل کنید، پرداخته ایم. در صورت تمایل همراه ما باشید.

اخذ بورسیه تحصیلی آمریکا

روش بسیار خوب دیگر برای کم شدن هزینه های دانشگاه این است که، دانشجو با اخذ فاند و اسکالرشیپ Scholarships یا همان بورسیه تحصیلی و کمک هزینه تحصیلی، پرداخت کل یا حداقل بخشی از هزینه های تحصیل خود را بر عهده دانشگاه با دولت واگذار نماید.

دریافت بورسیه یا همان اسکالرشیپ ها در مقاطع تحصیلی بالاتر آموزش عالی مانند مقاطع فوق لیسانس، دکترا و فوق دکترا ممکن است و در مقاطع پایین تر همچون لیسانس امکان پذیرنیست. دلیل امکان ناپذیر بودن و یا سخت بودن اخذ بورسیه مقطع کارشناسی به دلیل تقاضای بسیار بالا و ارائه پایین است.

بیشترین ارائه بورسیه در مقطع دکترا است که در اکثر رشته ها در دوره دکترا کار سختی نیست اما میزان توانایی شما و تز دکتری که ارائه می دهید در میزان اخذ بورسیه دانشگاه تحصیلی بسیار حائز اهمیت است و میزان مبلغ بورسیه شما با به در نظر گرفتن بودجه دانشگاه و سطح توانایی شما و ارزش علمی که برای آن ها ارائه می کنید متغیر است.

موضوع ناراحت کننده این است که در مقاطع پایین تر همچون کارشناسی معمولاً گرفتن بورسیه محدود بوده و یا اصلا وجود ندارد. در مقطع کارشناسی ارشد اگر تحصیل کارشناسی، مقاله و پژوهش محور باشید می توانید بورسیه تحصیلی دریافت کنید که معمولاً برای کارشناسی ارشد پروژه محور ارائه نمی شود و این هم موضوع خوشایندی نیست.

شرایط اخذ بورسیه تحصیلی آمریکا

همانگونه که اشاره شد در مقاطع بالاتر، اخذ بورسیه کل هزینه تحصیل دانشجو را پوشش می دهد که این قضیه در مقطع دکتری بیشتر اتفاق می افتاد. برای اخذ اسکالرشیپ یا همان بورسیه تحصیلی دانشجو باید واجد شرایطی چون حداقل معدل 16 در مقاطع قبلی خود، نمره مدرک زبان بالا و معادل آیلتس حداقل 7 یا معادل آن در تافل (حداقل نمرهی 94 تا 101) باشد.

همچنین در راستای اخذ بورسیه موارد دیگری مانند سابقه علمی و پژوهشی، ارائه مقالات و کتب چاپی به ویژه مقالات مقاله ISI در پرونده سوابق خود، سابقه کاری، سابقه خدمات اجتماعی داوطلبانه، داشتن افتخارات ورزشی، هنری و فرهنگی در سطح کشوری یا بین المللی، سابقه کار خوب و… نیز تأثیر مستقیم و قابل توجهی خواهند داشت.

به صورت کلی دانشجویانی که متقاضی تحصیل در آمریکا هستند بسیار علاقه دارد که بورسیه تحصیلی بگیرد اما واقعیت این است که بورسیه در آمریکا در بسیاری از رشته های کارشناسی ارشد و دکترا اصلا سخت نیست و می تواند کمک بسیار زیادی در هزینه های شما در آمریکا داشته باشد.

فرصت شغلی و اقامت دائم بعد از پایان تحصیل

اساساً مهاجرت کاری در آمریکا بسیار دشوار است. به خصوص برای ایرانیان که نسبت به گذشته نیز سخت تر شده است. پیشنهاد ما برای متقاضیانی که به دنبال اقامت دائم و مهاجرت به آمریکا هستند همان مهاجرت تحصیلی است.

شرایط تحصیل در مدارس و دانشگاه های آمریکا

برای تحصیل در مدارس، دانشگاه و کالج های آمریکا نیاز است که به شرایطی که به تفکیک در زیر آورده شده است توجه داشته باشید.

  • شرایط سنی

سن تحصیل در مقطع دبستان و دبیرستان از سن 5 یا 6 تا 16 سالگی و در برخی ایالات تا 18 سالگی بوده و برای دانشجویان بین المللی که شهروندی این کشور را نداشته، مدارس این کشور رایگان نبوده و شهریه خواهد داشت. حتی مدارس دولتی برای اجازه تحصیل در مدارس آمریکا علاوه بر شرایط سنی فوق، باید پدر و مادر متقاضی یا شهروند آمریکا بوده، یا ویزای اقامت موقت آن ها اجازه تحصیل به فرزندان زیر 18 سال را داده و یا اینکه خود شخص زیر 18 سال در مدارس آمریکا ثبت نام کرده و سپس یکی از والدین به عنوان همراه، تحت عنوان ویزای J-2 یا F-2 فرزند را همراهی نماید و در غیر این صورت فرزند را در مدرسه شبانه روزی ثبت نام نمایند.

در جهت تحصیل در کالج یا دانشگاه های آمریکا، حداقل سن ورود 18 سال بوده و برای اخذ پذیرش تحصیلی و عدم رد شدن ویزای دانشجویی، بهتر است برای کارشناسی تا قبل 24سالگی و  برای کارشناسی ارشد تا قبل 30 سال و برای دکتری تا  قبل 36 الی 38 سال اقدام نمایید.

  • سابقه تحصیلی

برای شروع تحصیلات دانشگاهی در آمریکا نیاز به مدرک دیپلم 12 سال کامل تحصیل در مدرسه با نمرات مقبول به صورت ترجمه و معادل سازی شده خواهید داشت. همچنین برای ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی یا کالج در این کشور، ارائه مدرک تحصیلی مقطع ما قبل با ریز نمرات و معدل بالا به صورت ترجمه و معادل سازی شده الزامی است. معدل پیشنهادی برای شانس بیشتر قبولی به ویژه از مراکز آموزشی خوب، معدل 16 یا حداقل 15 به بالا است. شرط معدل دقیق بسته به مقطع تحصیلی، دانشگاه، رشته تحصیلی و… می تواند متغیر باشد.

  • مدرک و نمره زبان

متقاضی برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی در آمریکا، نیاز به مدرک زبان با نمره قابل قبول دارد، برای بسیاری از دانشگاه های آمریکا حداقل ملاک، مدرک زبان تافل با حداقل نمره 79 الی 93 (معادل با آیلتس 6.5) است؛ و یا معادل آن برای دیگر مدارک زبان معتبر و مورد قبول در دانشگاه، کالج یا موسسه آموزشی مقصد در صورتی که فرد متقاضی نتواند نمره مذکور را به اندازه 0.5 نمره و حتی گاها 1 نمره پایین تر از نمره ملاک بیان شده فراهم کند، می تواند برای اخذ پذیرش مشروط اقدام نماید که این روش به دلایل متعدد از جمله به دلیل ریسک ریجکتی ویزا توصیه نمی شود.

  • گپ تحصیلی

برای ادامه تحصیل در آمریکا متقاضی نباید گپ تحصیلی (فاصله بین دو مقطع تحصیلی) داشته باشد و اگر هم داشته، این گپ تحصیلی قابل توجیه باشد.

 چند مورد از جمله سابقه ‎GIS‏ خدمت سربازی، فرصت آموزش زبان، صدمه حاد فیزیکی مختل کننده ادامه تحصیل (با ارائه مدارک لازم پزشکی)، فوت بستگان درجه 1، ازدواج، طلاق، فرزند آوری و مثال هایی از مواردی برای توجیه گپ مهم و واجب است.

  • تمکن مالی

متقاضی می بایست تمکن مالی کافی برای تحصیل در آمریکا را داشته باشد، این مبلغ باید نشان دهنده دارایی مالی شما به میزان شهریه مرکز آموزشی قبول شده به علاوه هزینه زندگی سالانه شما که عموماً محل اقامت، خورد و خوراک، لوازم کتب و وسایل تحصیلی و… را شامل می شود.

هزینه تحصیل در هر موسسه آموزشی آمریکا و همچنین بین اکثر رشته ها متفاوت است اما بطور کلی متوسط هزینه تحصیل دانشجویی بین المللی در آمریکا سالانه با میانگین گیری از کلیه مقاطع، دانشگاه ها و کالج ها 25 تا 35 هزار دلار (دانشگاه و کالج های دولتی) و 30 تا 50 هزار دلار (دانشگاه و کالج خصوصی) بوده و همچنین متوسط هزینه زندگی سالانه (با دید صرفه جویانه یا متوسط) سالانه 15 هزار دلار می باشد.

هزینه های تحصیل در آمریکا و همچنین هزینه های زندگی دانشجویی در این کشور به طور میانگین حدود حداقل 45 هزار دلار در سال است که به عنوان معیاری برای سنجش تمکن مالی در نظر گرفته می شود. بدون شک به غیر از موارد فوق، یکسری مدارک دیگر از فرد متقاضی خواسته خواهد شد.

 از جمله ترجمه مدارک هویتی، سوء سابقه، دیگر مدارک تحصیلی مانند مقالات، انگیزه نامه، توصیه نامه و… که در بخش زیر یعنی مدارک لازم برای تحصیل در آمریکا لیست شده است.

مدارک لازم برای بورسیه تحصیلی در آمریکا

ارائه اسکالرشیپ ها در مقاطع و مراکز مختلف متفاوت است و هر کدام ممکن است از شما تقاضای مدارک متفاوتی داشته باشند اما به صورت کلی داشتن یکسری مدارک و شرایط، کلی است که عبارتند از:

  • مدارک هویتی و سوء سابقه و ترجمه آن ها
  • 3 قطعه عکس پرسنلی مربوط به 6 ماه اخیر
  • پاسپورت دارای اعتبار کافی از نظر تاریخ انقضا
  • ‏مدارک تحصیلی قبلی، ترجمه و معادل سازی شده همراه ریز نمرات
  • ‎مدرک زبان انگلیسی قابل قبول برای مرکز آموزشی مقصد (در آمریکا عموماً تافل یا آیلتس)
  • ارائه انگیزه نامه ‎SOP
  • توصیه نامه از اساتید ‎GlY (‏ کارشناسی ارشد و دکتری حداقل 2 الی 3 عدد توصیه می شود.)
  • تکمیل و ارسال فرم پذیرش تحصیلی مرکز آموزش (های) انتخابی
  • پرداخت هزینه ثبت نام و ودیعه مورد نیاز و ارائه فیش واریزی آن ها
  • رزومه کاری، سابقه کاری در صورت وجود
  • مقالات و کتب چاپی، اسناد پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی (کاربرد بیشتر برای دوره دکتری و کارشناسی ارشد)
  • ‎ ‏ فرم کاستودین (مخصوص متقاضیان تحصیلی زیر 18 سال برای همراهی یکی از والدین)

مؤسسه چاوش مهاجر ارائه دهنده خدمات اخذ ویزای تحصیلی آمریکا و همچنین ویزای توریستی آمریکا و سایر مقاصد محبوب تحصیلی و گردشگری است. برای مشاوره با کارشناسان این مؤسسه از طریق صفحه تماس با ما، در ارتباط باشید.

در این مقاله تلاش شد در مورد تحصیل رایگان در آمریکا و همچنین شرایط تحصیل در آمریکا صحبت کنیم. آیا شما تابحال برای دریافت بورسیه تحصیلی اقدام کرده اید؟ چه تجربه ای در این زمینه داشته اید که فکر می کنید به سایر متقاضیان کمک می کند؟ برایمان بنویسید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *