کشور آمریکا یکی از محبوب ترین کشورها برای مهاجرت و همچنین اقامت دائم و موقت محسوب می شود، به همین دلیل تمام توجه ها را برای رفتن به این کشور به خود جلب می کند. یکی از مهمترین چالش ها در این خصوص متوجه شهروندان کشورمان است و اینکه آیا ایرانی ها اجازه ورود به آمریکا را دارند یا خیر؟ مهاجرت ایرانیان به آمریکا به چه صورت است؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت بله ایرانی ها نیز می توانند به آمریکا ورود کنند و دراین راستا باید برای درخواست ویزای توریستی آمریکا اقدام نموده و یا اقدامات لازم برای مهاجرت را انجام دهند که در این بلاگ روش های مهاجرت به ایالات متحده را ارائه داده ایم.
وضعیت مهاجرت ایرانیان به آمریکا در سال 2023
در آغاز دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، کشور آمریکا سیاست های ضد مهاجرتی را علیه برخی کشورها به خصوص ایران در پیش گرفته بود و چندین فرمان منع ورود برای کشورهای مختلف که شامل ایران نیز می شد را صادر کرده بود. آخرین فرمان ممنوعیت در سال 2017 صادر شده و به 9645 مشهور است.
شهروندان ایرانی از ورود به آمریکا تحت تمام ویزاها به غیر از ویزای تحصیلی آمریکا محروم شدند. البته با توجه به مشکلات حقوقی این فرمان دادگاه آمریکا را ابلاغیه غیرقانونی خوانده و در اجرای آن مشکلاتی وارد بود. با این حال درخواست بسیاری از ایرانیان از سال 2017 تا اواخر ریاست جمهوری اسبق به دلیل این فرمان ویژه رد شد. اگرچه با صدور فرمان های رئیس جمهور این کشور و مشکل دیرینه ای که بین دو کشور وجود دارد ورود ایرانیان به آمریکا همیشه سخت تر از سایر شهروندان است و در بعضی از مواقع رفتن به آمریکا برایشان غیرممکن می شود.
با روی کار آمدن جو بایدن ریاست جمهوری فعلی ایالات متحده حکم ممنوعیت ورود ایرانیان لغو شده است و اکنون ایرانیان با آسودگی بیشتری می توانند امیدوار به اخذ ویزای توریستی و تمامی ویزاهای دیگر آمریکا باشند. بااین حال در هر زمانی مهاجرت تحصیلی را یکی از بهترین روشهای اخذ اقامت آمریکا می نامند.
انواع روش ورود ایرانیان به امریکا
روش های متعددی برای ورود و مهاجرت ایرانیان آمریکا وجود دارد که از جمله این روش ها عبارتند از:
- مهاجرت تحصیلی
- مهاجرت کاری
- مهاجرت از طریق ازدواج
- مهاجرت از طریق تولد
- پناهندگی
- مهاجرت نخبگان
- مهاجرت سرمایهگذاری
- مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری
- مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای خانوادگی
مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل
آمریکا با داشتن بهترین دانشگاه های جهان در حوزه های مختلف علوم بی شک یکی از محبوبترین مقصدهای مهاجرت تحصیلی در جهان است. دانشجویان ایرانی نیز علاقه زیادی به تحصیل در این کشور و استفاده از امکانات بسیار زیاد علمی و پژوهشی آن دارند تا از فرصت استثنایی برای تحصیل و کار در بزرگ ترین اختصاص قدرت تصاعدی جهان بهرهمند شوند.
ویزای تحصیلی آمریکا یکی از معدود ویزاهایی است که دست خوش تغییرات نشده و پساز مدتی تبدیل به بهترین روش مهاجرت به آمریکا شده است. روش تحصیلی بهترین و به صرفهترین همینطور قطعیت بیشتری نسبت به دیگر روش ها دارد. درخواست ویزاهای تحصیلی اغلب بسیار سریع تر بررسی می شود و از شرایط عمومی تر و آسانتری برخوردار است. در صفحه ویزای تحصیلی آمریکا تمامی این شرایط، مراحل و مدارک را ارائه داده ایم.
اما اگر شرایط مالی خوبی دارید بیدردسرترین و راحت ترین روش مهاجرت سرمایهگذاری است.
مهاجرت به آمریکا از طریق کار
مهاجرت کاری به آمریکا برای ایرانیان بسیار سخت اما امکان پذیر است. سخت به این دلیل که برای دریافت این ویزا باید از طریق کارفرمای معتبر کشور امریکا جاب آفر دریافت کرد و این درصورتی است که کارفرما جهت استخدام نیروی کار خارجی باید ۳ ماه در روزنامه استان ها درخواست نیرو دهد در صورت پیدا نکردن نیروی داخلی امکانات استخدام افراد خارجی وجود دارد.
در این اقدام اگر شاخه تخصصی وجود داشته باشد مدرک دانشگاهی نیاز است، در غیر این صورت خیر و حتماً باید سابقه کافی کاری برای اقدام برای این کار را داشته باشید.
مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
افرادی که به آمریکا می روند و قصد ازدواج پیدا می کنند، می توانند از طریق ویزای K-1 وارد این کشور شده و برای مدت ۹۰ روز در آن جا بمانند. آن ها در این ۹۰ روز برای این موضوع فرصت دارند که پس از آن اگر ازدواج صورت نگیرد باید به ایران برگردند. همسر آمریکایی که به عنوان حامی معرفی می شود، میتواند پس از تکمیل فرم دادخواست برای اتباع خارجی شهروند آمریکا اقدام کند، اما در نظر داشته باشید که در خوش بینانهترین حالت این پروسه ۶ ماه طول میکشد برای انجام محاسبات لازم و اثبات واقعی بودن ازدواج این روند مقداری طولانی است.
مهاجرت به آمریکا از طریق تولد
کشور آمریکا یکی از معدود کشورهایی است که همچنان از قانون خاک برای اعطاء تابعیت پیروی میکند. به عبارت بهتر درصورتیکه فردی در خاک آمریکا (شامل کشتی هواپیمایی که داخل مرز جغرافیایی این کشور باشد نیز میشود) به دنیا بیاید می تواند صرف نظر از وضعیت تابعیت والدینش تابعیت آمریکا را کسب کند. لازم به ذکر است که مهاجرت به آمریکا از این طریق برای والدین چندان مناسب نیست، زیرا فرزند تنها پس از 21 سالگی میتواند برای گرین کارت والدین خود درخواست دهد.
همچنین تمامی هزینه های درمانی و زایمان نیز شامل بیمه نشده و متقاضیان باید آن را بپردازند که به همراه هزینه درخواست ویزای تولد حدود ۱۴۰ هزار دلار آمریکا خواهد بود.
مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای نخبگان
ویزای نخبگان آمریکا EB-1 به دسته از افراد تعلق مییابد:
- افرادی که استعدادی استثنایی در زمینه های ورزشی هنری و علمی داشته باشند.
- اساتید دانشگاه و پژوهشگران برجسته دانشگاهی که حداقل ۳ سال سابقه تدریس و پژوهش داشته و در سطح بین المللی شناخته شده هستند.
- مدیران ارشد اجرایی که به اداره کسب و کاری در خارج از آمریکا می پردازند.
متقاضیان برای آنکه واجد شرایط دریافت این ویزا باشند باید در حوزه خود کارنامه درخشانی داشته باشند به طور مثال جوایز ارزنده بین المللی برده باشند مقالاتی مهم منتشر کرده باشند. کسب وکار موفق با دستمزد بالا داشته باشند.
برای مهاجرت به آمریکا از این طریق در دسته دوم و سوم نیازمند پیشنهاد شغلی از طریق کارفرمای امریکا هستید. اخذ پذیرش این ویزا بسیار سخت بوده و افراد بسیار کمی موفق به دریافت آن میشوند. اما پساز قبولی روند سریعی در ارائه اقامت دائم آمریکا داشته و پساز گذشت چند سال به سادگی می توان برای درخواست تابعیت اقدام کرد.
مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری
آمریکا یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان است و بسیاری از افراد تمایل دارند تا از طریق سرمایه گذاری در آن به اقامت دائم دست یابند. برای شهروندان ایرانی مبلغ سرمایه گذاری از این طریق 900000 دلار است که می توانند از طریق ویزای EB5 برای سرمایه گذاری در آمریکا اقدام کنند. فرآیند مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری و اخذ گرین کارت آن عموماً حدود سه سال به طول می انجامد.
مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای خانوادگی
اعضای خانواده شهروندان آمریکایی و یا دارندگان گرین کارت می توانند از طریق انواع ویزای خانوادگی این کشور برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. در فهرست زیر می توانید نام انواع ویزای خانوادگی این کشور و مشمولان آن را مشاهده کنید:
- ویزای IR2 برای فرزندان زیر 21 سال مجرد که والدین آن ها شهروند آمریکا هستند.
- ویزای F2B برای فرزندان زیر 21 مجرد که والدین آن ها هر دو گرین کارت آمریکا دارند.
- ویزای F1 برای فرزندان بالای 21 سال مجرد که والدین آن ها شهروند آمریکا هستند.
- ویزای F3 برای فرزندانی متاهلی که والدین آن ها شهروند آمریکا هستند.
- ویزای F4 برای خواهران و برادران شهروندان آمریکا
- ویزای IR5 برای والدینی که فرزندان آن ها شهروند آمریکا هستند.
- ویزای F2-A برای همسران افرادی که گرین کارت آمریکا دارند.
همچنین مهاجرت از طریق لاتاری نیز جزو گزینه ها است که در این خصوص و برای ثبت نام لاتاری می توانید از طریق مشاوره با کارشناسان مؤسسه چاوش مهاجر اقدام کنید.
آژانس مهاجرتی چاوش مهاجر با همکاری با برترین وکلای حقوقی و کارشناسان و سال ها فعالیت در حوزه اخذ ویزاهای توریستی و تحصیلی به متقاضیان خدمات اخد ویزا و وقت سفارت را ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی با مشاورین این مجموعه در تماس باشید.
بدون دیدگاه