ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

ویزای فرصت مطالعاتی در گروه ویزاهای تحصیلی کشور ایالات متحده آمریکا قرار می‌گیرد که به منظور تبادل اطلاعات علمی و پژوهشی بین محققان و اساتید توسط اداره مهاجرت آمریکا صادر می‌شود. البته ویزای فرصت مطالعاتی یک نوع ویزای غیر مهاجرتی است و اقامت دائم به شما نمی‌دهد. بنابراین پس از اتمام تحقیقات شما در کشور آمریکا و به نتیجه رسیدن پروژه مطالعاتی، باید کشور آمریکا را ترک کنید.

دریافت این ویزا نیاز به تأمین شرایط مختلفی دارد که اصلی‌ترین آنها داشتن یک اسپانسر یا حامی مالی است که اداره مهاجرت آمریکا آن را تایید کند. اگر موفق شوید و این ویزا را به دست آورید، می‌توانید برای همسر و فرزندان زیر سن قانونی خودتان نیز اقامت مشابهی بگیرید. همچنین لازم است بدانید که ویزای فرصت مطالعاتی کشور آمریکا انواع مختلفی دارد که متناسب با شرایط و اهداف خود باید سراغ بهترین مورد در بین آنها بروید. توصیه می‌کنیم در ادامه با ما همراه باشید تا شرایط و مراحل اخذ ویزای فرصت مطالعاتی را خدمت شما توضیح دهیم.

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا چیست؟

برای مشارکت در برنامه‌های مطالعاتی کشور آمریکا نیاز به ویزای مخصوص تحت عنوان J-1 دارید که این فرصت را برای شما مهیا می‌کند. این ویزا به نوبه خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که برای پیگیری برنامه‌های متفاوتی طراحی شده اند.

اساتید، معلمان، پژوهشگران، محققان، پزشکان، متخصصان یا دارندگان مهارت خاص، سیاست مداران تعاملی، کارآموزان، دانشجویان دانشگاه و کالج‌ها، بازدید کنندگان دولتی و… از جمله واجدان شرایط برای اخذ ویزای J-1 محسوب می‌شوند. اعتبار ویزای J-1 بستگی به برنامه ای دارد که برای شرکت در آن، تقاضای ویزا می‌دهید. معمولاً طول اقامت برابر با دو سال است اما اگر در کمتر از این مدت برنامه مطالعاتی یا تحقیقاتی به پایان برسد، ویزا از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.

دارندگان ویزای J-1 می‌توانند برای فرزندان زیر سن قانونی و همسر خود ویزای J-2 بگیرند و همراه اعضای خانواده خود به آمریکا سفر کنند.

 شرایط اخذ ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

  •  وجود یک حامی معتبر برای اخذ این ویزا ضروری می‌باشد. این شخص یا نهاد علمی باید حداقل پنجاه درصد از هزینه برنامه مطالعاتی مد نظر شما را ساپورت کند.
  • وجود نسبت خانوادگی بین حامی طرح علمی و شخص متقاضی ویزا، باعث ریجکت شدن درخواست می‌شود.
  •  تسلط روی زبان انگلیسی جزو شرایط اخذ این ویزا به شمار می‌رود که در سطوح بالایی مورد نیاز می‌باشد.
  •  بیمه درمانی مهاجرتی باید بگیرید که شرایط و سقف بیمه توسط دانشگاه یا کالج درخواستی شما تعیین خواهند شد.
  •  باید نسبت به قوانین ساعات مطالعاتی متعهد باشید. در روزهای تعطیل اجازه کار تمام وقت دارید اما وقتی سال تحصیلی آغاز شود، باید در کلاس‌های درسی حضور پیدا کنید.
  • در ایام تحصیل، حداکثر 20 ساعت می‌توانید مشغول به کار نیمه وقت در دانشگاه باشید. حداکثر دو سال اقامت به شما داده می‌شود و پس از آن باید کشور آمریکا را ترک نمایید.
  •  تغییر محل سکونت فقط در صورت هماهنگی با دانشگاه و اسپانسر مجاز خواهد بود و باید از 10 روز قبل این موضوع را اطلاع دهید.

مراحل دریافت ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

برای درخواست ویزای فرصت مطالعاتی لازم است طبق مراحل زیر پیش بروید:

یافتن حامی مالی

ابتدا باید یک حامی مالی پیدا کنید. این حامی معمولاً باید به صورت غیر شخصی باشد؛ مثلاً یک دانشگاه یا مرکز علمی معتبر می‌تواند از برنامه تحقیقاتی شما حمایت کرده و نیمی از هزینه‌های شما را تقبل نماید. اگر می‌خواهید بدانید کدام سازمان‌ها در این زمینه شرایط لازم را دارند، بهتر است سری به وب سایت exchange.state.gov بزنید.

تکمیل فرم DS-2019

حالا می‌توانید فرم DS-2019 را تکمیل کنید. این فرم توسط همان مرکز علمی یا دانشگاهی که شما را ساپورت می‌کند، ارسال خواهد شد. بعد از پر کردن فیلدهای خالی، فرم را پیش خود نگه دارید و در پرونده مهاجرتی خود قرار دهید تا آن را به سفارت آمریکا تحویل دهید.

پرداخت هزینه‌ها

بعد از این، نوبت به پرداخت هزینه‌ها می‌رسد که SEVIS نام دارد و مربوط به کارمزد نگهداری پرونده در پایگاه اطلاعات مهاجرتی شما می‌باشد.علاوه بر این، هزینه‌های دیگری از قبیل کارمزد پردازش درخواست ویزا و صدور آن نیز باید پرداخت شوند.

رزرو وقت مصاحبه

پس از این شما باید یک وقت مصاحبه رزرو کنید. از آنجایی که اداره در کشور ایران سفارت آمریکا فعالیت نمی‌کند، به همین دلیل لازم است در یکی از کشورهای همسایه وقت مصاحبه بگیرید.

 در قدم نهایی، در موعد از پیش تعیین شده به کشور همسایه سفر می‌کنید تا در جلسه مصاحبه با آفیسر حاضر شوید. در اینجا باید مامور سفارت آمریکا را قانع کنید و پاسخ سوال های او را بدهید. در ادامه اگر مشکلی وجود نداشته باشد، ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا برای شما صادر خواهد شد تا با استفاده از آن اجازه حضور در کشور آمریکا را به دست آورید.

چاوش مهاجر

چک لیست مدارک لازم برای درخواست ویزای فرصت مطالعاتی کشور آمریکا

اگر نمی‌خواهید درخواست ویزای شما به دلیل نقص پرونده ریجکت شود، مدارک زیر را در پرونده مهاجرتی خود قرار داده و آنها را به دست مامور سفارت آمریکا برسانید:

  • پاسپورت معتبر
  • چند قطعه عکس پرسنلی جدید
  • فرم درخواست ویزای غیر مهاجرتی DS-160
  • فرم DS-2019
  •  رسیدهای پرداخت هزینه‌های صدور ویزا
  • گواهی سوء پیشینه
  • مدرک بیمه درمانی مسافرتی
  • آخرین مدرک تحصیلی
  • مدرک زبان با نمره مناسب
  • ریز نمرات مقاطع تحصیلی گذشته

 مزایا و معایب ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

اگر هنوز در مورد اخذ ویزای فرصت مطالعاتی کشور آمریکا شک دارید، اطلاع از مزایا و معایب شرکت در دوره‌های مطالعاتی مراکز علمی کشور ایالات متحده آمریکا می‌تواند در تصمیم گیری به شما کمک کند. به همین دلیل در ادامه چند مورد از مهم‌ترین مزایا و معایب این ویزا را برای شما توضیح داده‌ایم:

  •  با شرکت در دوره‌های مطالعاتی آمریکا، نیازی به پرداخت شهریه نیست و بدون هیچ مبلغی، می‌توانید از تجهیزات دانشگاه مقصد خود بهره ببرید.
  •  انگیزه بسیاری از دانشجویان از سفر تحصیلی به آمریکا این است که با فرهنگ و زبان یک ملیت جدید آشنا شوند که در این صورت مسیر مطالعاتی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
  • در نظر داشته باشید که وقتی با کمک یک اسپانسر وارد خاک آمریکا می‌شوید، نیاز به ارائه مدارک تمکن مالی ندارید و گاهی اوقات حتی تمام برنامه شما توسط دانشگاه ساپورت می‌شود. این مزیتی که است شرایط مشابه آن را فقط در بورسیه‌های صد درصدی مشاهده می‌کنیم.
  •  اخذ ویزای مطالعاتی آمریکا نسبت به ویزاهای تحصیلی معمولی دانشگاه‌ها راحت‌تر است.
  •  دانشگاه‌های کشور آمریکا به لحاظ رنکینگ جهانی دارای بالاترین جایگاه‌ها هستند و پیگیری برنامه‌های تحقیقاتی و آموزشی در این دانشگاه‌ها بسیار به افزایش دانش شخصی شما کمک خواهد کرد.

همچنین معایب زیر را می‌توان در مورد این نوع از ویزاها بررسی نمود:

  • اخذ ویزای مطالعاتی به صورت رقابتی می‌باشد که این موضوع نیازمندی به استعداد و توانایی بالا در متقاضیان را بیشتر می‌کند.
  • پیدا کردن یک اسپانسر معتبر که حمایت از شما را انجام دهد، کار راحتی نیست و نیاز به برنامه و رزومه قوی‌ از سوی شما خواهد داشت.
  • ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا اقامت دائم را به شما نمی‌دهد و این یعنی شما مجبور خواهید بود بعد از یک اقامت کوتاه مدت، دوباره به نقطه اول بازگردید.

اخذ ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا با کمک چاوش مهاجر

در مسیر درخواست ویزای J-1 یا همان ویزای فرصت مطالعاتی ایالات متحده آمریکا، بهتر است از کارشناسان ما در مرکز چاوش مهاجر کمک بگیرید تا شانس موفقیت شما بیشتر شود. ما مشاوره‌های کاربردی را در دسترس شما قرار می‌دهیم تا پس از دریافت پذیرش و پیدا کردن اسپانسر در کشور آمریکا، اجازه درخواست ویزای J-2 را به دست آورید. پس از این، ما همچنان همراه شما خواهیم بود تا تمام شرایط و مدارک را فراهم نمایید و به صورت گام به گام خود را ویزای مد نظرتان نزدیک کنید. تا کنون افراد زیادی موفق شده‌اند با برنامه‌ ریزی مرکز چاوش مهاجر به ویزای فرصت مطالعاتی کشور آمریکا دست پیدا کنند و شما نیز شانس این را دارید که نفر بعدی باشید. کارشناسان ما در این موسسه منتظر تماس شما عزیزان و ارائه مشاوره هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *