در صورتی که میخواهید به کشور آمریکا بروید، یکی از اتفاقاتی که ممکن است در جریان مصاحبه برای شما رخ دهد، فرآیند کلیرنس ویزای آمریکا میباشد. اغلب ایرانیها درگیر چنین پروسهای میشوند. اگر در زمان مصاحبه فرد مصاحبهکننده به موردی در پرونده شما شک کند، پرونده را برای بازرسی بیشتر وارد پروسه کلیرنس ویزای آمریکا خواهد کرد. در این مطلب با ما همراه باشید تا توضیح دهیم چه عواملی باعث میشود پرونده شما در فرایند کلیرنس ویزای آمریکا قرار گیرد و چگونه میتوان از چنین اتفاقی جلوگیری کرد.
چه عواملی باعث کلیرنس ویزای آمریکا میشوند؟
اکثر دانشجوهایی که میخواهند برای تحصیل در آمریکا به این کشور بروند، با پروسه کلیرنس ویزای آمریکا مواجه خواهند شد. این موضوع قطعاً یک نگرانی جدی برای متقاضیان ورود به آمریکا ایجاد میکند چون ممکن است در بازبینی مجدد، پرونده آنها رد شده و نتوانند ویزای این کشور را به دست بیاورند. به همین دلیل شما به عنوان متقاضی ورود به آمریکا باید بدانید چه عواملی باعث میشود پرونده شما درگیر کلیرنس ویزای آمریکا گردد. در چنین شرایطی شاید بتوانید از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کنید:
رشته تحصیلی فرد متقاضی
اولین عاملی که میتواند باعث کلیرنس ویزای آمریکا شود، رشتهای است که شما در مقاطع قبلی دانشگاه درس خواندهاید. از آنجایی که کشور آمریکا بر روی رشتههای امنیتی حساسیت بسیار زیادی دارد، بنابراین اگر شما در این زمینهها تحصیل کرده باشید، پرونده شما با دقت بیشتری بررسی خواهد شد.
وابستگی به نهادهای تحت تحریم دولت آمریکا
علت اینکه ایرانیان درگیر کلیرنس آمریکا میشوند این است که در کشوری زندگی میکنند که مورد تحریم آمریکا قرار گرفته است. اما شرایط زمان حادتر میگردد که شما تحت نظر نهادهای تحت تحریم آمریکا همانند نهادهای امنیتی در داخل کشور باشید.
سابقه کاری فرد متقاضی
در صورتی که شما در ارگانهای خاص که باعث حساسیت کشور آمریکا میشود کار کرده باشید، قطعاً پرونده شما وارد پروسه کلیرنس ویزای آمریکا خواهد شد.
فعالیت در شبکههای مجازی
نکته جالبی که باید در نظر داشته باشید، بحث سختگیری کشور آمریکا در مورد فعالیتهایی است که شما به صورت مجازی انجام میدهید. اگر این فعالیتها تهدید جدی برای آمریکا به حساب بیاید، از ورود شما به این کشور جلوگیری خواهد شد.
دوره سربازی
در کشور ایران دوره سربازی تحت نظر ارگان ارتش و سپاه برگزار میشود و دولت آمریکا بر روی این موضوع حساسیت دارد. اینکه شما تحت نظر کدام یک از ارگانهای دولت سربازی خود را گذراندهاید، بخش مهمی از نتیجه پرونده شما را به خود اختصاص خواهد داد.
وابستگی خانوادگی به افراد امنیتی
اگر پدر مادر یا یکی از نزدیکان شما در نیروهای مسلح در کشور فعالیت دارند، وقتی وارد مصاحبه با اداره مهاجرت میشوید، برای شما سخت گیری زیادی به عمل خواهد آمد. دولت آمریکا ترجیح میدهد افرادی که حتی یک نسبت دور با اشخاص سیاسی و امنیتی در کشور دیگری دارند را رد کند چون این موضوع میتواند خطرهایی را برای آنها به همراه داشته باشد.
کلیرنس ویزای آمریکا چه مدت طول میکشد؟
اگر در بدترین حالت ممکن در اولین جلسه مصاحبه پرونده شما وارد کلیرنس ویزای آمریکا شد، قطعاً میخواهید بدانید چه مدت طول میکشد تا پرونده شما دوباره بازبینی شده و نتیجه آن اعلام گردد. به خصوص اگر شما میخواهید به عنوان دانشجو وارد آمریکا شوید، زمان اهمیت بیشتری برای شما خواهد داشت چون میخواهید هر چه زودتر تحصیلات خود را آغاز نمایید. معمولاً بررسی مجدد پرونده، در دو هفته انجام میشود. اما بستگی دارد که فرد مصاحبهکننده به چه دلیلی پرونده شما را رد کرده باشد. به طور کلی دو عامل بر روی مدت زمان کلیرنس ویزای آمریکا تأثیر میگذارد:
مشکلات موجود در داخل پرونده
برای مثال اگر بحث موارد امنیتی در میان باشد، ممکن است مدت زمان کلیرنس ویزای آمریکا برای شما طولانیتر گردد.
اولویت کلیرنس ویزای آمریکا
قطعاً برای رسیدگی به پرونده متقاضیانی که وارد پروسه کلیرنس شدهاند، آفیسر اداره مهاجرت حتماً یکسری اولویتبندیهایی را در نظر میگیرد که به شرح زیر میباشد:
- همسر و فرزندان شخص دارای اقامت قانونی در آمریکا
- ویزای کار – H1b – j- E3 – پرستاری
- پدر، مادر، خواهر و برادر فرد دارای سیتیزن آمریکا
- متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا
- افراد متقاضی ویزای سرمایهگذاری در گروه Eb1 -Eb2 – Niw
چگونه میتوان کلیرنس مربوط به رشتههای تحصیلی را برطرف نمود؟
همانگونه که بیان کردیم، یکی از دلایل بسیار مهمی که باعث میشود پرونده شما وارد پروژه کلیرنس ویزای آمریکا شود، رشته تحصیلی شما میباشد. برای مثال اگر شما در مقاطع دانشگاهی قبلی خود در رشتههای همانند مهندسی شیمی و بیولوژی، رباتیک، فناوری مواد، امنیت اطلاعات، فناوری پیشرفته کامپیوتر، فناوری حسگرها، فناوری سنجش از راه دور و تصویربرداری و یا رشتههای امنیتی دیگر درس خوانده باشید، قطعاً آفیسر اداره مهاجرت سختگیری جدی برای شما در نظر خواهد گرفت. برای اینکه این موضوع کمی تعدیل شود، میتوانید نامهای از استاد راهنمای خود دریافت کنید. این نامه باید به آفیسر اداره مهاجرت اطمینان دهد که شما فقط با هدف تحصیل وارد این رشتهها شدهاید. در واقع در این توصیهنامه که توسط استاد راهنما ارائه میگردد، باید موارد زیر ذکر شود:
- استاد راهنمای شما باید توضیح دهد که چون تمایل داشتهاید در یک حوزه جدید و به روز فعالیت کنید، به همین دلیل این پروژه تحقیقاتی را انتخاب کردهاید.
- همچنین باید اهداف دانشگاهی و یا مؤسسه تحقیقاتی که شما پروژه را تحت نظر آن مؤسسه انجام دادهاید بررسی گردد چون اگر اهداف این دانشگاه در راستای هدف امنیت کشور بوده باشد، قطعاً پرونده شما رد خواهد شد. اما اگر ثابت کنید که پروژه را تنها در راستای پیشرفت علم انجام دادهاید تا یافتههای جدید به ثبت برسد، شرایط برای شما بهتر میشود.
- البته مؤسسه یا دانشگاهی که حامی مالی شما بوده است نیز تأثیر بسیار زیادی بر روی کلیرنس شدن پرونده شما دارد. اگر شما پروژه دانشگاهی خود را تحت نظر نهادهای امنیتی انجام دادهاید، شک نداشته باشید که پرونده رد خواهد شد.
در پایان
یکی از دلایلی که همواره ما تأکید میکنیم برای دریافت ویزای آمریکا تحت نظر مؤسسات مهاجرتی معتبر پیش بروید، همین بحث جلوگیری از کلیرنس ویزای آمریکا میباشد. شاید یک نقص کوچک در پرونده شما وجود داشته باشد و یا شاید شرایطی دارید که میتوان قبل از ارسال پرونده، این شرایط را تغییر داد تا وارد پروسه کلیرنس نشوید. از طرف دیگر اگر پرونده شما تحت کلیرنس قرار گرفت، باید بدانید چگونه نقضها را برطرف کنید تا بتوانید ویزای این کشور را به دست بیاورید. موسسه چاوش مهاجر در این زمینه به شما کمک خواهد کرد. کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
بدون دیدگاه